Not available yet!  
Home       Wat is Connect2Play?       Join us       Regels       Contact
Join our Steam community!

Nieuws
Review: SteelSeries Sensei Wireless

SteelSeries heeft geen introductie nodig, het Deense merk dat bekend staat om hun randapparatuur voor gamers is razend populair in België, Nederland (en omstreken), en is ook één van de merken die goed beschikbaar is in fysieke winkels.
Een groot voordeel,
want een muis in de hand kunnen houden voor aanschaf geeft vaak net dat zetje in de rug.
Kort door de bocht kan je stellen
dat SteelSeries bekend staat om apparatuur van uitstekende kwaliteit,
weliswaar niet met hele lage prijzen, maar wel een zeer goede prijs-prestatieverhouding.

De naam van de SteelSeries Sensei Wireless verklapt al een beetje dat het een muis is in de Sensei familie, een toch aardige collectie muizen, en dat het een draadloze variant betreft.
Toch is het ontwerp iets anders dan de ‘ouderwetse’ Sensei, en wat de naam niet verklapt is dat het een muis is die optioneel draadloos is. Naast een opvallend oplaadstation beschikt hij dus ook over de optie om bedraad te werken, al zou de geclaimde batterijduur van 16 tot 20 uur geen echte beperking mogen zijn om altijd draadloos te blijven.Specificaties

De specificaties van de SteelSeries website:Aan de binnenkant heeft de Sensei Wireless een Laser sensor
die af te stellen is tussen de 50 en 8200 DPI.
Hoewel niet specifiek vermeld geeft de 8200 max DPI
wel al een indicatie dat het de Avago ADNS-9800 sensor betreft.
Deze sensor staat positief bekend, maar staat vaak gelinked aan enige positieve acceleratie.

Verder komt de muis met 8 programmeerbare knoppen, een 2 meter lange ‘braided’ kabel, en een Soft-Touch coating. Onder de knoppen zitten SteelSeries switches die gemaakt zijn voor maar liefst 30 miljoen ‘clicks’ (ter vergelijking, veel gangbare muizen zitten tussen de 5 en 10 miljoen click levensduur) De muis moet tussen de 16 en 20 uur draadloos kunnen werken, alvorens je hem via het meegeleverde laadstation, of door de kabel direct in de muis te klikken uiteraard, weer moet opladen.

De- mooie feature is toch wel de verlichting. Zowel het oplaadstation als de muis zelf komt met een aanpasbare led verlichting, waarbij je zelf kan kiezen tussen 16.9 miljoen kleuren. Het laadstation geeft standaard de status van de batterij weer (Groen, geel, rood), maar is ook naar wens in te stellen, even als het scrollwiel en het SteelSeries logo op de muis zelf.

Het uitpakken

Laten we eerlijk zijn, wanneer je een muis met dit prijskaartje ontvangt is het uitpakken een (positief) gespannen moment. Je verwacht natuurlijk helemaal verwend te worden, en kan ook niet wachten om er mee aan de slag te gaan.

De verpakking stelde zelfs met hele hoge verwachtingen niet teleur. Opvallend compact, maar kwalitatief echt mooi. Het hoge gewicht van de verpakking viel ook direct op. Op de verpakking zien we zoals vaker enkele belangrijke features.
Op het moment dat de muis in beeld kwam had ik direct een hele grote glimlach op mijn gezicht. Het is echt een schoonheid. De combinatie van de looks zijn om van te watertanden.Even kijken wat er naast de muis in de verpakking zit. Gezien het oplaadstation onder de muis verpakt zit, eerst even wat er wel bereikbaar was:
Een handleiding, een SteelSeries sticker, en een USB kabel.Dan nu maar de muis zelf. Ik kan enkel positief zijn over de eerste indrukken. Het ontwerp is klassiek maar erg mooi, en de materialen zien er absoluut top uit. Het merendeel is matte afgewerkt, maar een aantal kleine glossy elementen geven hem een interessante en herkenbare uitstraling. Aan elke zijkant zien we twee knoppen, totaal zitten er 8 knoppen op.Aan de onderzijde zien we dat de sensor in het midden zit. Naast de sensor zien we de aan/uit knop, en de ‘connect’ knop en laad-contacten gezien het een draadloze muis is.
Aan de bovenzijde zien we een klein knopje. Wanneer je op de kabel werkt klikt deze vast, en met deze knop klik je hem dan weer los.Het oplaadstation maakt een solide en luxe indruk, en is ook opvallend zwaar.
Zwaar genoeg dat hij zeker niet zo maar gaat schuiven op je bureau.Een bescheiden groene gloed van het laadstation geeft aan dat het met de batterij goed zit, en het scrollwiel verlicht standaard “SteelSeries Oranje”.Software

Geen driver cd in de verpakking, al kan het nooit kwaad altijd de nieuwste versie van de website te halen. Nog geen 2 minuten later en we kunnen aan de slag met de SteelSeries Engine. Zodra we deze opstarten herkent hij de Sensei Wireless.

Vanuit de SteelSeries Engine klikken we op de Sensei Wireless, en dan komen we bij al de settings van deze mooie muis, een grote hoeveelheid knoppen. Maak je geen zorgen als de tekst op het plaatje wat klein is, elk onderdeel komt zo los in beeld. Het overzicht is in elk geval uitstekend, gewoon clean en efficiënt.Als we naar de muis kijken zien we de 8 knoppen duidelijk in beeld. Uiteraard zijn ze allemaal individueel in te stellen, net als de verlichting van de 3 elementen (base, logo, scrollwiel) individueel in te stellen is. Hoewel de knop direct voor het scrollwiel standaard als DPI-switch staat, is dat ook te veranderen. En ook niet onverwacht is de optie om al je button-binds op te slaan in een eindeloos aantal profielen. Ook deze kan je naar je SteelSeries Cloud account laten synchroniseren.De verlichting kan eventueel ook worden uitgeschakeld, maar of iemand dat met deze muis gaat doen? Het leukste is uiteraard je kleuren naar wens te stellen. Alles is mogelijk hier.
Uitgebreid LED-feature.
Uitstekende vormgeving die het grote publiek goed zal bevallen.
Symmetrisch, dus voor links- en rechtshandigen.
Materialen mooi voor het oog, en fijn in de hand.
Uitstekende bouwkwaliteit.
8 programmeerbare knoppen.
Goed presterende sensor.
Oplaadstation oogt luxe en staat stevig.
16-20 uur werken op de batterij.
Optioneel bedraad werken (en laden).
Uitgebreid software pakket met veel personalisatie opties.

Prijs.
Formaat/gewicht laadstation maakt hem niet ideaal voor onderweg.
Liefhebbers van zeer zware muizen zullen het ontbreken van optionele gewichtjes missen.

Conclusie

De SteelSeries Sensei Wireless heeft alle basis elementen dik in orde.
Een uitstekende vorm, een luxe look en luxe feel, degelijke en instelbare knoppen,
en hij presteert uitstekend op tal van oppervlakten.
Er zijn wel enkele overwegingen die je niet mag vergeten,
al zijn die niet voor iedereen even relevant.
Het is een draadloze muis,
maar met het zware laadstation is het niet de ideale oplossing voor onderweg,
hij is echter bedoeld voor aan de game pc.

  05-08-2014
Copyright © 2019 Connect2Play